Posted on by Martine Grijpstra

Draag jij ook zo graag jurkjes? Niet zo gek, de jurk is een heel veelzijdig kledingstuk en mag in geen enkele garderobe ontbreken. Een mooie jurk laat je op en top vrouwelijk voelen, maar past ook prima zakelijk. Met de goede jurk steel je ook op een feest de show. Geen vrouw is hetzelfde en gelukkig hoeft dat ook helemaal niet. Jouw lijf mag er zijn, zeker als je je sterke kanten weet te accentueren. Nooit meer een mode-misser met de perfecte jurk voor jouw figuur!

 

Buikje

Heel veel vrouwen herkennen het probleem. Het buikje. Hoe veel je ook dieet en traint, hij wil maar niet weg. Wist je dat een buikje juist heel makkelijk te verbloemen is met een jurk? Kies voor een soepele stof met verticale lijnen. Een plooitje rond de buik is helemaal slim. Die kan vetrolletjes heel goed camoufleren, zodat jij er geen last van hebt. Twijfel je nog? Het klinkt niet zo sexy maar kan wel wonderen doen voor je figuur: corrigerend ondergoed. Weg met die wijdvallende kleding, dress to impress.

 

Brede schouders

Zou jij graag kiezen voor die mooie jurk maar durf je niet omdat je je schouders te breed vindt? Je hoeft je niet onzeker te voelen. Met elk figuur kun je jurken dragen en zelfvertrouwen uitstralen. Als je brede schouders hebt kun je kiezen voor een uitlopend model. Handig, want zo lijken je schouders meteen minder breed. Zo kun ook jij voortaan schitteren in dat kokerjurkje. Durf ook je decolleté te laten zien. Ook dit heeft een optisch effect en laat je bovenlijf smaller lijken.

 

Korte benen

Ook met korte benen kun jij een verpletterende indruk maken als je een jurk draagt. Kies voor een high-waist model en wees niet bang dat korte jurkje te proberen. Zo lijken je benen direct langer, zeker als je het combineert met een mooie panty in dezelfde kleur als je jurk. Liever een langere jurk? Accentueer je middel dan met een riempje. Nog een makkelijke tip voor korte beentjes: een jurk met V-hals benadrukt de vorm van je bovenlijf. En vergeet ook zeker die hoge hakken niet voor een paar extra centimeters!

 

Speel met kleur

Alle kleuren zijn goed voor een jurk. Gedurfd rood, ingetogen grijs, zakelijk zwart of hip geel, je kunt er echt alle kanten mee op. Of je nou naar die meeting of naar de bachelorette party van je vriendin gaat, je vindt altijd een jurk die bij de gelegenheid past. Accessoires kun je ook goed gebruiken. Een lange ketting bijvoorbeeld, of juist een blazer in een contrasterende kleur. Hou er rekening mee dat donkere kleuren je rondingen camoufleren. Wil je je curves niet verstoppen? Kies dan een jurk in een lichtere tint. Beauty isn’t a size, tenslotte!

 

Details

Iedere vrouw is mooi op haar eigen manier. Je hebt altijd iets moois om trots op te zijn. Heb jij die jaloersmakende wespentaille? Dan moet je die zeker niet verstoppen. Juist in een jurk kun je je middel goed laten zien. Een A-lijn jurk bijvoorbeeld is perfect voor een zandloperfiguur. Heb je lange benen? Kies dan voor een maxi-dress. Met split natuurlijk. Ook dat gave printje zal jou goed staan. Er is zoveel keus in jurkjes dat je er altijd een vindt die precies bij jou past.

x