Posted on by Martine Grijpstra

Heb je net de uitnodiging voor die bruiloft met dresscode ontvangen en zit je met je handen in het haar? Of zoek je naar die feestelijke outfit waarin je je op je gemak voelt, maar die ook echt bij je past? Een goede outfit is goud waard. Het maakt niet uit wat de gelegenheid is. Je wilt stralen, op de huwelijksvoltrekking, dat belangrijke etentje of op jouw eigen verjaardagsfeest. Wanneer je dat perfecte setje hebt gevonden kun je er lang plezier van hebben en eindeloos combineren. Hier wat handige tips!

1.Help, een dresscode!

Geen paniek, je bent niet de enige die onzeker wordt van een dresscode. Niemand wil natuurlijk de plank misslaan en underdressed op het feest verschijnen! Er bestaan veel verschillende soorten dresscodes en vaak zijn ze niet erg duidelijk. Je kunt natuurlijk bij de ceremoniemeester of organisator van het feest navraag doen. Wil je dat niet? Op internet staan veel voorbeelden van kledingvoorschriften, vaak met foto’s. Zo kun je goed inschatten of je geplande outfit bij de andere feestgangers zal passen.

2. Ken je eigen lichaam

Je kunt je pas echt perfect kleden als je je eigen lichaam goed kent. Klinkt misschien logisch, maar je zult zien dat de juiste pasvorm wonderen doet voor je uitstraling. Kleding past echt bij jou als het je sterke punten benadrukt en je minder mooie aspecten verbloemt. Ideaal toch? Dat heeft niet eens met je kledingmaat te maken. De verhouding tussen je schouders en heupen is het belangrijkste bij het bepalen van je lichaamstype. Heb je een mooie taille? Dan kun je hier goed op inspelen bij de keuze van je kleding.

3. Kleurtype

De keuze voor de kleur van je outfit is minstens zo belangrijk als de pasvorm en het materiaal. Wanneer je kiest voor een kleur die matcht met jouw haar- en huidtint heb je zo de perfecte stijl te pakken. Je kunt op internet een vierseizoenen kleurenanalyse doen om te ontdekken welke kleuren goed bij jou passen. Je kunt hier niet alleen je kleding op afstemmen, maar ook je make-up bijvoorbeeld. Dit zorgt ervoor dat je huid er optimaal en gezond uitziet. Nooit meer een vloekende kleur dus! Test dus snel welk seizoenstype jij bent.

4. Forget the dress

Je hoeft echt geen jurk aan te trekken om je feestelijk te voelen. Hier geldt ook weer: je kunt pas stralen als je je lekker voelt. Een jurk is geen must, er zijn namelijk veel andere alternatieven. Wie bang is om in een stijf mantelpakje op het feest te moeten verschijnen kan gerust zijn. Wat denk je van een jumpsuit in een luxe stof? Ook een rok met stijlvolle top, eventueel met een jasje kan ook erg mooi zijn. Ook in rokken heb je enorm veel keuze tussen materialen, pasvorm en snit. Wil je wel die jurk? Ook dan is er voor ieder wat wils. Van okergeel tot bordeauxrood.

5. It’s all in the details

Heb je die perfecte outfit gevonden? Dan ben je bijna klaar om te gaan feesten. Denk ook even aan de kleine details om je looks echt af te maken. Misschien wat accessoires in een bijpassende kleur, of heb je mooie enkels bijvoorbeeld? Kies dan voor schoenen die dit accentueren, zoals een gave pump. Wat mooi is mag gezien worden!

x