Posted on by Martine Grijpstra

Is bij jou de kerststress al toegeslagen? December is de feestelijkste maand van het jaar, maar er komt wel veel bij kijken. Liefhebbers van lijstjes kunnen hun lol op. Kerstboom versierd? Check.Cadeautjes in huis? Etentje met schoonouders gereserveerd? Gourmetstel van zolder? Wanneer je zeker weet dat je niks bent vergeten kun je overgaan tot het leukste van de kerstvoorbereiding: het uitkiezen van je outfit.

Sparkle, sparkle
Al sinds het eind van de zomer kun je er in de winkels niet meer omheen. Sneeuwmannetjes, rendieren en spuitsneeuw zorgen voor de nodige kerstkriebels in september. Je kunt je huis van binnen en van buiten versieren, maar vergeet ook je eigen feestoutfit niet!
Het leukste van kerst is dat alles mag. Je hoeft tijdens deze feestdagen niet bang te zijn om overdressed voor de dag te komen. Rood, glitter, pailletten en kant: tijdens kerst mag het allemaal.  Zelfs de foute kersttrui met lampjes heeft z’n plek definitief veroverd in Nederland. Let the party begin!

Slim combineren
Wie slim is kiest met kerst voor een goede basis. Dat shiny jurkje met diep decolleté is erg mooi, maar je zult het waarschijnlijk vooral in de kast laten hangen. Wanneer je kiest je voor een tijdloze bodycon-jurk is combineren veel makkelijker. Ook wanneer de feestdagen voorbij zijn draag je deze jurk, naar een etentje of een zakelijke afspraak bijvoorbeeld. Tijdens kerst maak je je outfit extra feestelijk met een knallend colbertje, grote oorbellen of een mooie ketting.  Kies je wel voor dat opvallende jurkje met veel bling-bling? Ook prima natuurlijk, dan moet je er maar een extra feestelijk 2019 van maken met veel feestjes!

Kerst in je eigen stijl
Kerst is een familiefeest. Samenzijn met de mensen van wie je houdt, en je verheugen op het nieuwe jaar. Je mag zijn wie je wil zijn, zeker met de kerstdagen. Ook als chique kleding niet jouw stijl is kun je een feestelijke kerstoutfit creëren. Een stoere leren kokerrok bijvoorbeeld. Geen zin in hakken die je de rest van het jaar toch niet draagt? Onder een leren rok past alles. Zelfs zwarte sneakers, stoere boots of veterschoenen.

Past een casual kledingstijl meer bij jou? Kies dan voor een mooi jasje. Een blazer maakt elke outfit tot een feestje. Je hebt keuze uit zoveel verschillende materialen en kleuren dat er altijd een voor jou bij zit.

Kerstdiner 2.0
Is jouw familie ook al overgegaan op de nieuwe traditie? Weg met de stijve dinertjes waarbij je kleding veel te strak zit na de vierde gang. Het kerstontbijt is de nieuwe familietraditie. Je hoeft niet in bang te zijn, je gaat niet in je pyjama aan tafel. Ook een ontbijt kan feestelijk en in stijl met kerst. Kies bijvoorbeeld voor een mooie pantalon en een soepel vallende blouse, en je hebt van uitbuiken geen last meer. Ook dit zijn geweldige basics die een aanvulling zijn op je garderobe. Je hoeft alleen je nagels nog een mooi kleurtje te geven en je kunt aan tafel.

x